Cum sa vinzi mai mult de Sarbatori

Deoarece Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, iata zece idei pentru a avea vanzari mai mari in aceasta perioada si pentru a va fideliza clientii.

1. Tu cumperi, noi donam

Deoarece spiritul Craciunului ne face mai buni si mai marinimosi, aceasta campanie se poate desfasura pe parcursul a 7 – 10 zile. In aceasta perioada, un procent din vanzari, sau o suma fixa din valoarea produselor este donata de firma unei cauze nobile. Deoarece sunt foarte multe cazuri in care oameni nefericiti au mare nevoie de bani, printr-o astfel de campanie clientii dumneavoastra observa cat de simplu este sa faca o donatie, firma isi imbunatateste imaginea iar cel mai important, cei care primesc donatia sunt cei mai fericiti.

2. Nu ramane fara produsul care se vinde cel mai bine

Se intampla foarte des sa mergem la un magazin si sa nu mai gasim produsul care acum 15 minute aparea ca disponibil pe site. De aceea, un sfat bun ar fi sa suplimentati stocul cu produsul / produsele care se vand cel mai bine.

3. Actualizati-va site-ul pentru Sarbatori

Aceasta mica modificare ii „topeste” si pe cei mai duri si mai exigenti cumparatori. In acest fel, vanzarea se face mai usor iar un background potrivit poate face diferenta intre castigarea clientului si pierderea lui.

4. Oferiti carduri cadou sau reduceri la urmatoarea cumparatura

E simplu. La fiecare cumparatura peste 100 ron de exemplu, oferiti un card cadou. Acesta poate fi de 10 lei sau 10% din urmatoarea cumparatura. El poate fi folosit de oricine, astfel poate fi oferit de cumparatorul dumneavoastra ca si cadou unei persoane dragi.

5. Reduceri pentru produse de vara

Ce daca este decembrie ? Puteti vinde in aceasta perioada acces la piscina pentru vara 2018 sau alte servicii si produse care sunt pentru anotimpul cald. Ustensile de gratar sau un set de gradina la super pret.

6. Organizati o tombola cu premii

Mai mici sau un premiu mai mare, cu marea extragere in 23 decembrie. Fiecare cumparator este inscris automat in concurs, pe baza bonului de casa. Puteti limita participantii sa cumpere de o anumita suma, sau puteti sa lasati pe oricine sa aiba sansa sa castige premiul.

7. Discount-uri daca un client aduce un prieten

Acesta este un mod de a vinde mai mult si in plus, de a imbunatati imaginea firmei in ochii clientului fidel, dar este si un mod de aducere a unui numar de clienti noi si cine stie, chiar de a ii fideliza si pe acestia.

8. Puneti un banner atractiv

Ori pe vitrina, ori in magazin, cu un personaj cunoscut. Cei mici vor fi cei mai bucurosi sa ii vada pe Mickey, Donald sau Elsa in magazinul dumneavoastra. Nu mai zic daca realizati un Mos Craciun in marime naturala si il expuneti la vedere. Ati putea crea un hashtag pe facebook, instagram sau twitter si lumea sigur ar posta poze cu ei in magazinul vostru. Este o metoda foarte buna de a atrage vizitatori in magazin si acestia se pot transforma rapid in clienti.

9. Faceti un video

In care urati Sarbatori Fericite clientilor si colaboratorilor – Este usor sa faci o filmare cu un telefon in care angajatii firmei sa ureze Craciun Fericit clientilor si colaboratorilor. Lumea este de obicei placut surprinsa cand vede acest scurt video si ori comenteaza ori da like acestui material. Expunerea in mediul online este garantata si clientii nu vor intarzia sa apara in magazinul dumneavoastra.

10. Organizati un concurs pe Facebook

Similar cu o tombola, dar aici scopul e in principal de a avea expunere pe retelele de socializare. Premiul poate fi mai mic sau mai mare dar in orice caz, el trebuie sa fie relevand firmei dumneavoastra. Nu oferiti un telefon cadou daca aveti o firma de mezeluri, pentru ca persoanele care se vor inscrie la concurs isi doresc telefonul si nu au nici o dorinta sa vada ce produse noi urmeaza sa scoateti pe piata.

Daca ati gasit utile aceste idei pentru a avea vanzari mai mari, puneti-le in practica rapid. Daca nu pe toate, pe cele care le gasiti cel mai usor si rapid de implementat. Mai sunt doar 10 zile pana la Craciun.
Pentru alte metode de promovare, mai personalizate, ma puteti contacta oricand aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *