Economisește minim 6000 lei/an cu acest truc sănătos.

Data viitoare când ieși din casă, trage ADÂNC aer in piept. Îți place ce aer respiri ? Mie nu, de aceea am scris acest articol.

De ce să mergi pe bicicletă? Ce avantaje are pedalatul? Daca nu ai timp sa citesti tot articolul, vezi punctele 3 si 5

Îţi prezint 10 motive pentru care e bine să te sui în şa cât mai des:

1. În primul rând, mersul pe bicicletă îl faci în aer liber, și te menține activ.

2. Mersul pe bicicletă pe lângă că te face să ajungi unde ai treabă, se încadrează în categoria SPORT. Este o modalitate benefică de a face într-un manieră plăcută cele 30 de minute de sport recomandate zilnic. Nu doar că te menține într-o formă bună, ci te eliberează din rutină. E un mod foarte bun de a îți relaxa mintea, de a lua o pauză de la probleme sau stres.

3. Bicicletele sunt mult mai ușor de întreținut decât o mașină. Pentru bicicletă nu-ți trebuie niciun combustibil, în schimb pentru o mașină… Impozit, RCA, rovignetă, carburant, ulei si alte lichide. Apoi e schimbul anual de filtre, vara încărcarea cu freon pentru AC, piese care se uzează, piese care se strică, cauciucuri de iarnă / vară, poate 2 schimburi de jenți. Spălatul mașinii interior / exterior apoi taxele pentru parcare, CASCO dacă îți permiți. Să nu mai pun în calcul timpul pierdut pentru toate aceste operațiuni. O investiție într-o bicicletă e mult mai bună și poți economisi o grămadă de bani. Din calculul meu, peste 500 ron / lună.

4. Nu trebuie să mai stai la cozi în trafic. Pe lângă că ajungi mai repede aproape oriunde (poate la Dedeman si Auchan poți lua mașina), e un sentiment foarte plăcut sa treci pe langă toate mașinile care așteapta la semafor. Nu zic sa treci pe roșu, dar sunt multe situații când cu bicicleta nu trebuie să aștepți. De exemplu dacă mergi la dreapta, poți intra fără să deranjezi mașinile.

5. Protejăm mediul, pentru că bicicletele nu poluează. Acesta ESTE punctul cel mai important. Dacă vă uitați în mașinile din Baia Mare, în majoritatea e doar șoferul. Chiar dacă nu avem piste de biciclete așa cum ar trebui în Baia Mare, se poate circula decent prin oraș.

mergi pe bicicleta in baia mare

6. Locurile de parcare nu mai reprezintă o problemă. Ca şofer, după ce abia reușești să ajungi unde ai nevoie, trebuie să cauți un loc de parcare. O bicicletă nu ocupă prea mult spațiu, o poți depozita ușor fie în locurile special amenajate, dacă sunt, fie o legi de cel mai apropiat stâlp sau bară, undeva să nu incomodeze pe nimeni.

7. Te eliberezi de foarte mult stres pe care ți-l provoaca statul la volan. Sau faptul ca ai o mașină e un stres. Oricand o poți găsi zgâriată sau lovită în parcare. De câte ori vi se întamplă pe zi să vă enervați pe un alt conducator ? Mie mi se întampla cel puțin de 5 ori pe zi. Stresul acesta se acumulează în timp și poate duce la probleme de sănătate grave pe care le știe toată lumea.

8. Dacă ai prea multe kilograme sau doar vrei să scapi de micile imperfecțiuni, atunci cu siguranță vei obține efectul dorit prin pedalat zilnic.

9. Mersul pe bicicletă te scoate în evidență în orice grup. Îți dă un aer boem, deoarece ești văzut ca o persoană care protejează mediul, face mișcare și e mai relaxată.

10. Copiii și nepoții îți vor mulțumi pentru aerul curat și orașul degajat pe care îl vor avea. În Milano de exemplu, lunar se transformă orașul într-un uriaș spațiu pietonal. Doar serviciile speciale, transportul în comun și taxiurile au voie să circule. Sper să se facă și în Baia Mare, măcar cate-odata ceva similar.

Dacă v-am convins că mersul pe bicicletă vă aduce numai avantaje, ne vedem prin oraș pe două roți. Cu siguranță nu veți regreta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *