Viața e mai importantă ca firma

Sunt de 4 zile in spital. Am avut hernie inghinală de prin septembrie anul trecut. Nimic grav, dar neplăcut și mă deranja că nu puteam face câtă mișcare vroiam pe zi.
Stând aici, ai mult timp să te gândești la viața ta, la firma ta, la ce ai realizat și la ce dorești să mai realizezi în timpul pe care îl mai ai de trăit.
Citesc, mă plimb pe holuri, mă uit pe geam la agitația de pe strada, la parcările pline de mașini și la fumul care urcă încet din hornurile diferitelor clădiri din oraș.
Toți sunt grăbiți, o forfotă ce e într-o contradicție totală cu liniștea spitalului. Ar trebui să se numească „Spitalul în care timpul s-a oprit”.
Ce vreau să scot în evidență, este că de multe ori ne stresăm pentru lucruri neînsemnate. În fiecare zi ar trebui să ne bucurăm pentru ziua primită, să zâmbim, să vorbim cu cei dragi, să nu ne agităm și să încercăm să diminuăm motivele de stres.

Chiar dacă aveți o firmă cu mulți angajați, o firmă de dimensiune medie sau abia v-ați deschis afacerea în Baia Mare, trebuie să vă amintiți întotdeauna că acest statut pe care îl aveți acum, se poate schimba într-o clipă. De aceea, ar fi bine să fim mai iertători, să nu băgăm în seamă toate micile necazuri care apar pe parcursul zilei.
Cel mai mult mi-ar plăcea să văd că oamenii se ajută mai mult, că văd imaginea de ansamblu. Noi momentan acționăm după regula care pe care: „dacă mie mi-e bine, nu mă interesează nimic altceva”.

Câți dintre voi ați fi în stare să participați la o acțiune de donat haine, cărți, colectat ulei folosit, curățenie generală a orașului, mers o zi pe săptămână pe jos sau cu bicicleta, nu cu mașina la srviciu sau prin oraș?
Sunt doar câteva idei dar sunt sigur că sunt mulți care ar putea avea altele, mai bune.

Prin aceste acțiuni, sunt sigur ca am zâmbi mai mult, știind că facem niște fapte cu adevărat bune.
Gândiți-vă toți cei care aveți firme, cât stres acumulați pe parcursul fiecărei zile. Fie că se srică mașina, că nu a plătit un client, nu ați plătit un furnizor, legislația s-a schimbat și v-a dat peste cap calculele sau un angajat nu lucrează cum ați vrea. Toate aceste evenimente vă influențează sănătatea puțin câte puțin. În concluzie, zâmbiți mai des, nu vă implicați emoțional pentru nimicuri, căutați un mod de a vă relaxa, și aici nu mă refer la fumat și veți fi mai fericiți, veți trăi mai mult și veți avea realizări mai mari, chiar dacă pe moment nu veți conștientiza asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *